Digitális nyomtatás

A Xerox DocuColor 260 percenként 60 oldalt nyomtat színesben, 75-öt fekete-fehérben, s ezzel a Xerox leggyorsabb belépőszintű színes digitális nyomdarendszere.

Xerox DocuColor 260Xerox DocuColor 260A DocuColor 260 kiterjesztett munkabefejező opcióinak segítségével a hajtogatott nyomtatványok, vagy pl. füzetek is egyszerűen elkészíthetők. A hagyományos berendezések egyetlen lézernyalábbal dolgoznak, amelyet egy prizma forgatásával irányítanak a megfelelő helyre. Ezzel szemben a Xerox új, szabadalmazott eljárása 32 lézernyalábot alkalmaz, ami precíz vonalvezetést és nagy részletgazdagságot, 2400 x 2400 dpi felbontást biztosít, valamint sokkal pontosabb színeket eredményez.

Digitális nyomtatás esetén a nyomtatási folyamatból kimaradnak a hagyományos nyomdai munkafázisok, nincs filmkészítési költség, nem kell nyomdai nyomólemezt vagy szitát készíteni, így kisebb példányszámnál lényegesen gyorsabban és alacsonyabb áron valósítható meg a nyomdai kivitelezés. Kizárólag a nyomtatásra kész grafikára van szükségünk.
Határok nélkül megvalósítható bármilyen grafikai elem, színátmenetek vagy képek fotóminőségű nyomtatása leginkább dekorációs célokra. Digitális nyomtatással lehet csak megszemélyesített (perszonalizált) nyomatokat készíteni.

A digitális nyomtatás jellemzői:

  • alacsony példányszámban is gazdaságos
  • széles alapanyag választék
  • rövid kivitelezési határidő
  • perszonalizálás

A digitális nyomtatásban használt papírok fajtái annyira szerteágazóak, hogy szinte képtelenség maradéktalanul felsorolni őket. Főkategóriájukban megkülönböztetünk műnyomó, ofszet, digitális, kreatív papírokat, önátíró és öntapadó anyagokat. Az ofszet papírokat 80-140 g/m2 tömeghatárok között gyártják, elsődlegesen ofszet nyomtatási technológiában való felhasználás céljára. A digitális papírok 90 g/m2-tól 300 g/m2-ig terjedő matt vagy fényes digitális nyomtatásra alkalmas papírok. Az önátíró papírok esetében a digitális technológiában a 80 gr-os papírt használják, de már a 60 gr-os papírra is lehet nyomtatni. Az öntapadók lehetnek papír vagy vinyl alapúak. Az utóbbiak tartósabbak, strapabíróbbak, nagyobb a kopásálló képességük, ezért főleg kültérre alkalmazzák őket.

Copyright © 2007-2013 boommédia Kft.